Lokáció

 

A varázslatos naplementék és nyugodt pihenés városa

Balatonboglár a magyar tenger déli partjának központi elhelyezkedésű települése, mely a tó melletti lankákról nyújtózkodik a vízpartig. A városka nem csak földrajzi pozícióját tekintve centrális – hozzávetőlegesen a Balaton felezővonalában helyezkedik el – de jellegét tekintve is egyfajta aranyközép jellemzi – nem álmos kisváros, sem nyugalomtól mentes buliközpont. Ideális pihenőhely a nyugodt kikapcsolódást keresőknek, gyermekes családoknak, de ugyanakkor kulturális rendezvények, programok és aktív pihenést kínáló lehetőségek valóságos tárháza.

 

Strandolás, fürdőzés

A part lassan mélyülő, puha fövenyű, a könnyed megmártózást kedvelők, napimádók és gyermekes családok számára különösen ideális. A Platán Garden rendelkezik saját közvetlen 50 méter széles vízparttal és 100 méter széles stéggel, de ha valaki szereti a változatosságot, csak szabadstrandból féltucat között válogathat.

 

Megközelítés

Balatonboglár igen könnyen megközelíthető. Az autót használók esetében az M7 autópálya a kézenfekvő megoldás, hiszen a település pályalehajtóval rendelkezik. A városon áthalad a Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonal, és közel 20 távolsági buszvonal érinti a települést. A városka helyzetéből adódóan a legtöbb balatoni turistaközpont, nevezetesség és település gyorsan elérhető közúton, vasúton, vagy akár a balatoni hajóközlekedés segítségével.